miercuri, 26 martie 2014

Oare sunt pregatita?


Dragi viitoare mamici, revin cu un subiect de importanta majora: sarcina ca inceputul unei vieti noi si introspectia (am mai scris cea si aici).

Poate e o sarcina neplanificata, poate e o sarcina indelung asteptata, oricum ar fi de un lucru sa fii sigura: NU ESTI NICIODATA PREGATITA PENTRU CEEA CE O SA URMEZE! Pentru ca la un moment dat o sa-ti pui si marea intrebare, daca nu ti-ai pus-o deja. Da, la un moment dat fiecare femeie (si cred cu tarie ca si barbatii se mai intreaba lucruri din astea) isi pune intrebarea: oare sunt pregatita?

Sau multe femei amana o sarcina ani de zile doar pe acest motiv: nu sunt pregatita sau nu suntem pregatiti: nu avem casa, masina, bani, etc. Hai sa-ti zic un secret: NICIODATA NU ESTI PREGATITA! Asta mi-a zis-o fiecare mama pe care o cunosc, si ti-o zic si eu acum ca sunt mama: un copil creste si fara casa, poate sa stea oriunde stati si voi, cum imi spunea si mie cineva ca i-a zis si ei altcineva, “un copil creste printre caramizi” in sensul ca el creste odata cu voi si casa in constructie. El nu are nevoie de masina, lui chiar ii place sa mearga in aer liber si pe jos (mai spre un an).
Copilul nu are nevoie de confort, daca ai curatenie (a nu se intelege ordine, asta vei avea doar pana va invata el sa mearga) si daca te simte aproape, asta e cel mai important pentru el.

Contrar opinei publice din ziua de azi (chiar si au gandeam asa inainte sa nasc), sustin ca un copil se face mai bine la tinerete. Din mai multe motive, sau macar din majoritatea motivelor, exceptand ca la tinerete nu-ti sta mintea sa-ti educi copilul (desi lipsa educatiei este foooarte des intalnita si la varste inaintate). Un motiv ar fi ca la tinerete corpul tau reactioneaza altfel: treci peste sarcina mai usor (eu am avut probleme cu tensiunea), isi revine la forma initiala intr-un timp mult mai scurt. Corpul tau are mai multa energie sa faca fata solicitarilor, dar si putere psihica.

Iar faptul ca devii mama, te poate transforma si in plan profesional! Ai sa vezi ca vei aprecia mai bine timpul! Inainte sa am copil pierdeam foarte mult timp pe nimicuri (ore intregi pe jocuri sau seriale... cat de ignoranta eram!). Dupa ce am nascut, si dupa cateva luni de zile de stat cu el acasa, am vazut ca pe copil e suficient sa-l culc, sa-i dau sa manance si sa-l spal, iar de crescut, se ocupa Dumnezeu, iar intre timp ma pot ocupa si de nevoile mele. Cu toate ca nu e simplu si nici lejer sa "faci balet" intre copil, casa, nevoi personale si responsabilitati. Intre timp mi-am descoperit pasiunea care m-a salvat: sapunul natural facut in casa! Dar asta o voi detalia cu alta ocazie.

Plus ca la tinerete treci mai usor peste orice fel de probleme cand esti mai tinerica, ai acea prospetime si acea energie cu care treci muntii. Concluzionand, este foarte important sa te cunosti, sa fii stabila emotional si sa te bazezi pe tine insati! Un copil este un lucru serios si te va rascoli in cele mai adanci unghere...

Ce zici, esti pregatita? :D

joi, 13 martie 2014

Claca - "Iepurasul vesel" - editia cu nr. 2, intre 12.03.2014 si 5.04.2014

Dragi mamici creatoare, artiste originale de orice si numai,

Va invitam la o claca/sezatoare cu ocazia sarbatorilor pascale cum am scris si pe celelalt blog al meu, SABIEN.

Asadar, creati o decoratiune cu ocazia sarbaorilor pascale si care sa aiba aceasta tema, pozati-o, trimiteti-o catre organizatori aici sau pe pagina de facebook aici si puteti castiga un premiu SABIEN! :)

ACEST PREMIU:



Mult succes si inspiratie a doresc!

SAU, puteti sa va inscrieti ca si sponsori pentru creatorii de decoratiuni! ;)

sâmbătă, 1 martie 2014

O săptămână plină de iubire!

Luni m-am mirat că a adormit foarte devreme la prânz, la 12, singur.
Marţi a fost ziua alergărilor de-a prinselea prin toată casa.
Miercuri a fost ziua udării cretei şi a spalarii merelor.
Joi am început să renunţăm la Pampers pe timpul zilei.
Vineri a fost ziua fără somn la prânz, a capitulat seara, la 17;30.



Iar fiecare zi fost ziua îmbrăţişărilor, culminând cu vineri, în care ne-am rostogolit prin tot patul îmbrăţişaţi. A fost o săptămână plină de iubire şi dedicare maximă binevenită! Mulţumesc lui Dumnezeu pentru familia pe care o am şi că suntem sănătoşi!