joi, 21 iulie 2016

Se întâmplă ISTORIE

Se întâmplă lucruri! Se întâmplă istorie, vă spun! Mediul online ia deja o amploare nebănuită! Este un mediu nou de socializare şi ia amploare tot mai mult, ca dovadă înmulțirea bloggerilor în ultimii ani şi tineretul care împarte realitatea reală cu cea virtuală de la vârste din ce în ce mai fragede! Până să ajung la conferința Social Media for Parents, nici nu ştiam că deja ne numim digital parents!


Şi deşi mulți încă avem copiii mici, în curând aceştia vor creşte şi vor fi consumatori ai mediului virtual mult mai mult decât am fost noi! Mi se pare ceva înfricoşător! M-a pus pe gânduri sondajul de la Orange pe care l-am completat în cadrul evenimentului. Pe mine m-a pus pe gânduri acest eveniment, mai mult decât mi-aş fi imaginat! Am pornit la drum cu aşteptări de recreere, de evadare din mămiceală, de întîlnirea şi reîntâlnirea unor bloggeri şi autori dragi şi cunoscuți. Nici pe departe nu mă aşteptam să mă scuture un pic, vă spun sincer!

Şi în mediul online sunt pericole! Ştiam şi inainte, dar cumva această conferință m-a făcut mai reaponsabilă față de copiii mei. Ştiam campania tv cu protejarea datelor şi a identității în online, ştiam de o pagină dubioasă de pe facebook în care organizatorul cerea poze cu copii cu gura deschisa (...???...), reclamată de curând. Ştiu teoretic că un copil nu are nevoie, ba chiar dăunează să petreacă cu orele în fața unui ecran. Ba chiar mi s-a întâmplat acum câteva luni de zile să-mi surprind copilul uitandu-se la nişte desene...cum să le descriu? Pe care numai un dement bolnav mintal putea să le creeze! Niciodată nu aş fi putut să-mi imaginez aşa ceva!!! Desene cu personaje cunoscute, de altfel, Peppa Pig, şi îndrăgite de copii, dar în varianta sadică, canibală, personajele tăindu-şi venele din care țâşnea mult sânge, personaje mâncându-se unele pe altele..... Dumnezeule! Nu mai zic de saiturile xxx pentru adulți, acestea din urmă cred că sunt cele mai inofensive!

Aşa că, după cum spunea şi Tily Niculae care are o fetiță de 7 ani, a pus parole peste tot: La telefon şi tabletă la toate saiturile. Până şi marii developeri de gadgeturi au recunoscut că nu-şi lasă proprii copii să petreacă timp în mediul virtual!

Uite si cateva impresii neterminate (va urma) despre evenimentul Social Media for Parents 2016, editia a 4-a, aici, la cald.

miercuri, 20 iulie 2016

Impresii, păreri de la Social Media for Parents 2016


În primul rând vreau să mulțumesc Sfântului Ilie, datorită lui am putut ajunge la acest eveniment! Fiind sărbătoare a stat soțul meu cu copiii - lucru pentru care îi sunt profund recunoscătoare! S-a descurcat de minune cu un bebeluş şi un infant convalescent! Am ajuns acasă şi dormeau toți, aş mai fi putut sta acolo!

Apoi mulțumesc organizatorilor! A fost un eveniment bine organizat, cu mulți parteneri şi sponsori, atenții, cadouri, ceva de gustat (a fost şi prânzul oferit, dar am fugit acasă la bebe după 2 din cele 3 sesiuni), apă şi sucuri la discreție. Iar invitații şi prezentorii numai unul şi unul! A fost o adevărată relaxare şi evadare pentru mine!

Presimt un post lung, pe care-l voi împărți în mai multe părți. Încep prin a pune câteva poze cu mine şi sala plină:


Au fost mulți vorbitori pe care i-am aşteptat cu nerăbdare să-i văd pentru prima oară şi să-i ascult pe viu! Mi-am luat notițe şi abia aştept să le detaliez şi aici pe blog (dar într-o postare ulterioară). Iată programul împărțit în trei sesiuni cu pauze cu tot şi vorbitorii:


Drept să spun, Mihaela Bilic a cam pierdut teren ca şi credibilitate şi sfaturi de nutriție...să zici că zahărul din fructe este ca orice zahăr...şi care altele...în alte articole, pentru mine nu mai are credibilitate. Nu ştiu ce o fi spus la conferință, am prins-o la final, că am întârziat vreo 30 minute. Da, este pentru carnea de porc, pentru grăsime la copii, pentru untură, împotriva margarinei şi împotriva untului de cocos.

În schimb am sorbit-o pe Oana Moraru! Îi mai citisem sfaturile în zona de educație a copiilor şi despre înființarea şcolii Helicon şi eram nerăbdătoare să aflu ce ne spune şi pe viu. Nu m-a dezamăgit, voi dezvolta câteva idei ale sale într-o postare ulterioară.
Pe doctorul O.R.L.-ist şi homeopat Sorin Cadar l-am văzut şi auzit pentru prima oară şi mi se pare simpatic. În primul rând pentru că a studiat medicina şi este şi homeopat în acelaşi timp. Apoi pentru că nu cade în vreo extremă, nu a părut să aibă vreo preferință între alopatie şi homeopatie.
Mirela Retegan este fondatoarea găştii Zurli. Am auzit câte ceva despre aceşti Zurli, dar iarăşi păreri controversate, nu mă atrag, nu am stat la tot discursul. Oricum, mulțumim pentru C.D.ul cu jocuri de jucat în trafic, este drăguț! Băiatul meu cel mare chiar a râs.
Ei, Gaspar Gyorgy m-a făcut să plâng. Pe tine cine te-a purtat în suflet? M-a atins la sentiment, probabil mai am de lucru pe partea emoțională, nu ştiu. Cert este că m-a ajutat să mă înțeleg mai bine. Cu această ocazie am putut să achiționez şi cartea lui "Copilul invizibil" cu tot cu autograf!


Iar moderatorul primei sesiuni este fondator la radioul pentru copii, ItsyBitsy: Cristina Trepcea

Despre a doua sesiune, data viitoare! ;)

A, şi câteva poze cu ce am plecat acasă:

marți, 19 iulie 2016

Teko Kinderharden - şcoala de vară

Ce faci când grădinița copilului tău este închisă pe vară şi nu ai cu cine lăsa copilul? Sau poate eşti în căutarea unei grădinițe şi nu ştii ce să alegi. Sau poate doar vrei să-ți duci copilul la cea mai prietenoasă grădiniță din câte am văzut până acum! :) Despre ei v-am mai povestit şi aici.

Chiar mă gândeam cu tristețe la ce ar trebui să fie o grădiniță pentru copii, în general, şi ce este în realitate...

Copilăria este perioada în care copiii învață totul prin joacă, nu stînd cu fundul lipit de un scaun toată ziua... Mişcarea este foarte importantă pentru ei din mai multe motive: îi ajută să cunoască, să învețe multe şi mai ales le dă acea încredere în forțele proprii de care au atâta nevoie mai târziu în viață.

Chiar mă gândeam că aş fi dispusă să-l duc pe cel mare la locul de joacă din cartier în loc de gradinița clasică, când a apărut propunerea celor de la Teko: o săptămână de test pentru băiatul cel mare. Am zis că e imposibil pentru noi din cauza distanței dar gândindu-ne mai bine, este chiar o ocazie de mega-distracție! Mai ales că mi-am băgat nasul pe pagina lor şi au programe interesante în fiecare săptămână: roboței, gătit, înot, poveşti, construcții din cărămizi, bricolaj, bălăceală, dar mai ales joacă multă şi afară, exact ce-i trebuie copilului din belşug!

Spațiul din curte este generos şi promițător:


Iar activitățile sunt extrem de antrenante pentru copii:


Abia aşteptăm! Vă vom ține la curent cu impresiile!

Social Media for Parents 2016



Eveniment pentru părinți bloggeri, dezbate tendințele în parenting, aduce idei de promovare şi noutăți din social media.
Pentru mai multe detalii, iată linkul evenimentului: Social Media for Parents 2016. Tot pe sait puteți vedea şi transmisiunea LIVE mâine.

Iată şi pagina oficială de facebook pentru a fi la curent cu noutățile: https://www.facebook.com/SocialMediaForParents/

Abia aştept să ajung mâine printre atâția părinți implicați! Cu siguranță voi scrie şi impresiile din urma evenimentului!