vineri, 25 octombrie 2013

Cat investim in schimbarile de dinainte de nastere?

Dragi viitoare mamici,

Aceasta postare este pentru femeile care au aflat ca sunt insarcinate.

Consumerismul din ziua de azi ne-a spalat atat de bine creierii, incat acum fiecare femeie insarcinata isi doreste cu disperare o camera doar a copilului.

Hai sa ne gandim putin cum traiesc oamenii simpli de la tara...

Hai sa na gandim cum traiau oamenii acum cateva sute si sute de ani, sau mai bine...

Si mai ales, sa ne gandim in primul si-n primul rand la binele copilului, la ce are el nevoie. Culmea! El nu are nevoie de lucruri, el are nevoie de parinti, de niste brate dragastoase care sa-l tina la piept, de hrana si de multa si neconditionata dragoste, atat!

Nu mai stiu daca intainte sa nasc sau dupa, cert este ca la un moment dat am citit blogul unei mamici care se ocupa si de design interior si sfatuia sa nu mai aruncam banii pe reamenajari in apartament, in atatea lucruri inutile pentru copil, si sa investestim mai degraba intr-un dressing, care este muuult mai practic. Un dressing este mult mai util pentru toata familia, mai ales ca se mareste si ai nevoie de multe si incapatoare spatii de depozitare. O zugraveala este iarasi binevenita, ca sa faci o curatenie temeinica in toata casa. Eventual te mai joci cu culorile, colorezi un perete din camera, sau pictezi desene animate viu colorate pentru cel mic, asa va avea pe ce se uita cand sta lungit pe spate.

Recunosc cu mana pe inima ca si eu daca as fi avut mai multi bani as fi cheltuit mult mai mult. Daca n-ar fi fost sotul meu sa ma mai tempereze, sigur as fi facut si un card de credit. De fapt, el avea atitudinea nu luam nimic pana nu nasti, iar eu eram euforica si as fi luat toot ce se poate! :))) Pana la urma am ales calea de mijloc, evident.

Cand ma gandesc acum dupa aproape doi ani, acea euforie trece dupa cateva luni, un an maxim si apoi iti revii. Pe multe mamici le-am auzit dupa cateva luni de zile: a, pai patutul e doar mobila sau spatiu de depozitat, sterilizatorul de biberoane nu l-am folosit pentru ca am alaptat, caruciorul nu este deloc practic intr-un oras ca Bucurestiul unde NU SUNT RAMPE! Mai bine iei un wrap, o manduca, o luna sau un mei-tai si toata lumea e mai castigata!

Lucrusoare de imbracat am luat doar pentru spital,3 bodyuri si 2 pantaloni si au fost suficiente, ca au inceput sa curga de la rude. Carora le multumim mult pe aceasta cale! :)

Deci, nu va mai speriati ca trebuie sa cumparati o gramada de lucruri! Noi am luat cred ca cel mai ieftin patut cu putinta: 150 lei de la IKEA! Si exemplele continua. Poti cumpara hainute la preturi infime de la mamici care vand, etc. Solutii se gasesc, doar sa cauti! De la sotul meu am invatat ca gasesti si ieftin si bun si calitate si frumos!

Ce ziceti? Sunteti de acord? (astept parerile mamicilor care au trecut prin aceasta poveste!)
Dezbatem? E cineva impotriva?

3 comentarii:

carmen spunea...

Total de acord cu tine, Cata! Eu sunt mama unui copil care n-a suportat niciodata sa stea in patut sau in carucior (facand crize teribile la fiecare incercare a naostra de a o aseza acolo)(si, slava domnului ca atat patutul cat si caruciorul erau "mostenite" de la verii Evei - deci n=am regretat ca am investit in asa ceva :)

Eva doarme cu noi in pat si acum la 1,7 luni, unde se cuibareste cu drag atat in bratele mele cat si in ale tatalui ei :)
carucior nu - atunci am ales sistemele de purtare (la inceput sling cu inele, apoi mei-tai - pe care il iubim inca amandoua, chiar daca acum merge pe picioarele ei, dar cand e obosita, suparata sau pur si simplu fara chef o port in el.
Despre biberoane et co n-am avut niciodata alegand inca de la inceput calea alaptarii pe care o urmam in continuare cu spor :)
Hainute ne-au parvenit din multe surse si tare de folos ne-au fost (cred k pot numara pe degete cate haine i-am cumparat NOI PARINTII de la nastere si pana acum :))
Iar despre jucarii - nu cred ca merita investit cu nemiluita cel putin pana la un an - cand abia atunci descopera multe lucruri (eva prefera carticelele cu animale/fructe sau cuburile cu care putem construi diverse chestii si pe care ea le darama cu mare fericire).dar cel mai important pt copilul meu este ca cineva (in speta noi, parintii) se joaca cu ea, e acolo si i se dedica cu trup si suflet !

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Va invit sa sustineti un proiect cultural pentru copii. "Povestea lui Jester" este un site de unde puteti descarca povesti pentru copii, bogat ilustrate si cu texte accesibile varstei. Cu ajutorul unei imprimante obisnuite si a unui capsator obtineti o colectie de carticele numai bune de citit si de colorat. Textele si ilustratiile sunt puse la dispozitie de scriitori, traducatori si ilustratori care demonstreaza ca pot face si ceva din suflet, nu doar pentru bani.

Va rugam sa ne vizitati siteul si sa ne sprijiniti descarcand povesti. Ne gasiti pe siteul http://www.povestealuijester.ro