miercuri, 12 iunie 2013

Un an si patru luni minunate!

Undeva pe un site de socializare am vazut un mesaj ceva de genul: cand se naste un copil, se naste si o mama. Foarte adevarat! Dar nu in sensul ca odata cu nasterea esti si invatata, ci in ideea ca iti schimba viata radical (si doar tie ca mama! Acum nu mai sustin egalitatea intre sexe :D) si cu timpul inveti sa fii alt om, inveti sa fii mama. Dar asta doar daca iti cresti puiul langa tine zi si noapte. Doar asa va cunoasteti si va acomodati mai bine.

Este o viata cu totul si cu totul diferita fata de perioada de dinainte. Acum ramane la latitudinea fiecarei mame cum priveste aceasta schimbare. Eu o privesc ca pe o oportunitate de a ma remodela, pe langa faptul ca acum mi-am gasit sensul in viata! :) Imi place ca ma pot "prosti" si eu, sa ma joc, sa redescopar multe lucruri odata cu el. Este ca o gura de aer proaspat pe care o iau in fiecare zi.

Acum cinci zile primul meu copil a implinit 1 an si 4 luni! Din pacate nu am putut imortaliza in poze, dar as vrea sa fac o recapitulare a tot ce stie el in acest moment. Pentru posteritate si pentru mine mai tarziu. Ca repede mai trece timpul, si repede mai uitam!

Asadar, acum zice: mama, tata, apa (mai vechi), caca (mai nou), pobel (=porumbel), Ada, tata (cand ma striga in loc de Cata, de curand), gata (cand termina de mancat dar incepe sa extinda si la alte activitati pe care le termina el sau noi), alb/alba (ii ziceam mereu culorile masinilor care treceau cand ne uitam pe geam, si extinde si la alte lucruri-meritul bunicii!)si sunt convinsa ca sunt mai multe, dar nu-mi vin toate pe moment.
Face ca multe animale: rata, gasca, cocosul, porcul, pisica, catelul, vaca, etc.
Canta "lalala" (de o zi sau doua!), cu un "l" curat.
Ii plac foarte mult masinile, bicicletele, dar mai ales motocicletele! Le aude motorul de departe. Si vrea sa se urce pe ele cand le prinde in parc.
A inceput sa repete diverse cuvinte.

Si cand aude muzica, incepe si danseaza cu mainile pe sus de zici ca toata viata lui a petrecut-o in cluburi! :)))

Il mai plac baloanele de sapun, alearga in parc in loc sa mearga. Zici ca e pe viteza a 3-a si ca nu stie sa mearga normal :)). Abia asteapta sa iasa afara, cred ca doar afara ar sta. Cand ajung acasa de la serviciu seara, in loc sa planga de dorul meu, plange si se duce la usa sa o deschida si sa iasa. Si bineinteles ca-l mai scot la plimbare (desi a mai fost de dimineata cu bunica sau la pranz)! Ori in parc, ori doar in fata blocului, sau chiar si pe scara blocului sa urcam si sa coboram scarile. :)

Este o perioada foarte frumoasa in viata noastra si nu as da-o pentru nimic! Momentele petrecute cu puiul meu imi umplu paharul (metafora pentru reincarcarea emotionala) pe care am descoperit-o intr-o carte pentru parinti despre care am sa va povestesc alta data.

CEA MAI FRUMOASA PERIOADA!!!

Cateva momente imortalizate.
La terenul de sport din parc, cand baietii jucau fotbal:Prima oara la volan:


Pe ritmurile dansului:

Un comentariu:

carmen spunea...

Ce dulce e Theutzu in poze!!! doamne, cum trece vremea, deja au ajuns sa spuna primele lor cuvinte, au deja preferintele lor!! de asta ma minunez si eu in fiecare zi la Eva!!iti dai seama ca acum sunt deja niste omuleti in toata puterea cuvantului? sunt pur si simplu a-do-ra-bili :)