marți, 19 mai 2015

Otilia Mantelers


Draga de Otilia! Pentru cine nu o cunoaste, este mamica a 3 copii de 4, 6 si 8 ani, si pe langa asta, psiholog si multe altele. Daca vreti sa-i cunoasteti pregatirea profesionala, dati un search pe google. Mie imi e sufucient faptul ca e o persoana calda, care empatizeaza cu problemele tale si nu-ti da peste nas daca gresesti si mai ales pentru ca a organizat 3 intalniri gratuite pentru parinti!

M-am dat peste cap si am ajuns la 2 ateliere de parenting organizate de centrul comercial Auchan Titan. Este o persoana minunata, calda, care empatizeaza mult, poate de asta e iubita mult si de parinti. Nu ai cum sa nu o placi. Auzisem de mult de ea, dar atelierele si cursulrile si sedintele de consiliere sunt scumpe... Asa ca, imediat ce am auzit de cele 3 seminarii de parenting gratuite am facut tot posibilul sa ajung la ea.

La primul seminar, din 10 mai, am ajuns la timp si Otilia ne-a explicat multe lucruri. De ce e bun plansul pentru copii, despre conectarea cu copilul si multe elte mecanisme din creierul copilului. Se spune ca iubim cu inima, dar se pare ca tot cu creierul iubim! :) De ce au nevoie copiii de timp special si ce este timpul special - chiar si adultilor le place! :)

La al doilea seminar am invat mai multe despre puterea jocului si rolul lui in relatia parinte-copil. Jocul poate avea puteri enorme: de apropiere, de vindecare si mai ales in cladirea stimei de sine a copilului. La cel de-al doilea seminar am intarziat si nu am avut incotro si am mers cu baiatul de 3,3 ani (plus fatul de 5 luni! :D). A fost obositor, dar a meritat! Cu intarzierea si cu micile intreruperi ale celor mici, tot am prins niste idei de jocuri de apropiere, de putere, de vindecare. Si cum toate aceste feluri de jocuri ajuta la cladirea stimei de sine a copiilor.

Otilia e autentica si nu ne minte, ne-a povestit de anumite metode practicate de ea cu copiii ei care nu au mers, dar la care a renuntat. Nimeni nu e perfect. In goana asta de a ne stradui sa fim niste parinti mai buni, riscam sa ne culpabilizam usor. Eu am zis mereu, observa-ti cat de mult poti copilul si vei vedea ce merge si ce nu.

Din pacate la ultimul de pe 30 mai nu mai pot ajunge, asa ca aveti un loc liber.

Am pus 2 din articolele Otiliei, ca sa va faceti o idee (si sper eu sa va fie de folos):

http://otilia-mantelers.urbankid.ro/2015/03/de-ce-sa-le-facem-curte-copiilor-cand-ne-resping.html

http://otilia-mantelers.urbankid.ro/playful-parentingMultumim, Otilia, pentru ce faci pentru noi, parintii! :)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Si mie imi place tare mult Otilia! De cand am gasit blogul ei, cred ca Irina avea 1 an jumatate, am descoperit tare multe sfaturi utile. Asa l-am desoperit si pe Larry Cohen si Playfull parenting si multe altele...Iar saptamana viitoare vine la Pitesti, asa ca voi avea ocazia sa o cunosc mai de aproape!