marți, 28 august 2012

Fiecare sa-si creasca copilul dupa cum il taie capul!

Accept sfaturile de la alte mamici, chiar sunt curioasa cum procedeaza fiecare mamica cu copilul ei, dar daca ma sfatuiesti de mai mult de doua ori pe acelasi subiect, imi intri pe invers.

La munte cu familia, cu mic cu mare la un gratarel, caci gratarul este no. 1 cand se-ntalnesc romanii, o anumita persoana de sex feminin din anturaj se apuca sa-mi zica (a nu stiu cata oara) sa-i dau copilului carne de gratar (in conditiile in care ii spusesem ca medicul pediatru m-a sfatuit sa nu-i dau mancare sarata pana pe la un an)! Initial nu am stiut de ce, dar o prietena mi-a explicat ca pentru protejarea rinichilor sa nu depuna efort suplimentar. Oricum, intrebasem medicul daca macar foarte putina sare, dar nu, deloc! Oricum, zic, daca asa spune medicul, trebuie sa stie mai bine si clar e spre binele copilului. Aceasta persoana o tot tinea pe a ei: ca ea cum si-a crescut copii? Ca n-o sa pot sa nu-i dau si lui sarat, etc. Nu mai spun ca ea nu e in masura sa dea sfaturi, caci baiatul cel mare care are sase ani are probleme cu stomacul/fierea si are momente cand de durere nu mai mananca deloc pana ajunge la spital pe perfuzii; iar fetita de un an si putin mananca mici si tot felul de carnuri la gratar......

Mentionez ca puiul meu are acum sase luni jumate si cam de o luna am inceput diversificarea!

Asa ca mamici de azi si de ieri (care si ele vin cu sfaturi binevoitoare ca sa-i dau copilului mancare de care mancam noi, ca asa au crescut ele copii si nepotii, care acum sunt supraponderali sau au alte probleme de sanatate)...lasati-ne sa ne crestem copii dupa alte reguli, poate procedam mai bine! M-am saturat sa tot aud dar eu cum v-am crescut? da-i, ca n-are nimica! da-i ciolane, da-i artane, pune-l sa stea in fund, sa stea in cap si in alte pozitii ca doar e mare!

ARE DOAR SASE LUNI!!! EL ABIA ACUM SE FORMEAZA! DE CE SA-L GRABESC SI SA-I DAU SARAT, DACA MAI POT ASTEPTA PATRU SAU CINCI LUNI SA-I PUN INCET-INCET SI SARE SI SA-I DAU SA MANANCE DE TOATE?!?!?!?!? DE CE SA-L OBLIG SA STEA IN FUND DACA EL NU ESTE INCA PREGATIT(MA CERTA SI MAMAIA MEA CA EU DE LA CINCI LUNI STAU IN FUND)?!?!?!? POATE EU DE ASTA AM COLOANA STRAMBA... DE CE?!?!?!?! NU MAI INSISTATI!!!!!!

3 comentarii:

luckyrock spunea...

cum naiba sa ii dai mici si carne sarata si prajita / fripta la nici 7 luni?! pfff, ce cretine!
nu te mai amari asa tare din cauza idiotilor.

[poate te gandesti sa scoti verificare cuvinte de la comentarii, e foarte enervanta pentru cititor]

Forever Catalina spunea...

Am fost sfatuita sa-i dau doar pe limba sa simta gustul. Dar tot nu sunt de acord, caci daca simte sarat nu mai mananca legumele fierte si supa fara sare! Si-asa nu prea le mananca...Si tot dandu-i pe limba o sa ajunga sa manance sarat mult mai repede si ma trezesc ca o dam si pe junkfood... Cat timp e in grija mea vreau sa ma asigur ca primeste mancare sanatoasa. Cand o fi mai mare va fi altceva, pana atunci este in formare si vreau sa aiba un start bun.
Ma consolez la gandul ca suntem la inceput si inca isi permite sa faca nazuri(adica daca nu mananca bine la pranz mai compensam cu sanul). Ma bucur, in schimb, ca pe celelalte le mananca (mar, piersica rase cu biscuiti, iaurt, cereale)!

Vio spunea...

Total de acord cu tine. Nici eu nu i-am dat nici sare nici zahar pana la 1 an si ceva. Acum are 1 an si 2 luni si ii punem fooooarte putina sare in legume, cand le fierb.
Am avut un soc cand o cunostinta se mandrea ca fii-su (care avea pe atunci 6 luni) a molfait un ciolan din mancarea traditionala numita ciolan cu varza!!!! Am incremenit, ca sa fiu sincera...
But...cum ziceai si tu..fiecare e liber sa-si creasca pruncul asa cum doreste...