marți, 30 octombrie 2012

Secretul unui fundulet sanatos si catifelat

M-am tot gandit cum sa intitulez postarea ca sa fie cat mai captivanta. ;)

Vreau sa impartasesc cu mamicile un secret de-al nostru in ceea ce priveste protectia funduletului de iritatii. Va spun de la inceput ca nu este vorba despre nicio crema miraculoasa de cumparat. Ideea a pornit de la faptul ca mi-am amintit de niste parinti care se vaitau ca ori de cate ori schimbau Bepanthenul cu orice alta crema, funduletul bebelusului lor se irita. A mai pornit si de la reclamele atat de sigure pe ele la Bepanthene, si de la faptul ca de circa doua luni de zile nu am mai dat cu nicio crema pe funduletul bebelului meu.

Totul a pornit cand am schimbat Bepanthenul (caci oricum am incercat mereu sa alernez cremele, sa nu devenim dependenti) cu ABCDerm, de la Bioderma, care contine si ea Panthenol dar si apa termala (inainte de asta am folosit o pasta pe baza de apa termala de la Uriage, care, intre noi fie vorba, nu face mare lucru) si s-a iritat foarte tare (cred ca ii usuca foarte tare locul si mai cred ca-i dadeam cu foarte multa crema). Acea perioada a coincis cu mersul la mare si am zis ca de la apa marii. Am auzit totusi ca apa marii nu ar tebui sa irite funduletul. Atunci am zis ca de mancarea noua, s-a modificat si treaba mare, devenind mai acida. Dar cu orice ii dadeam, cu Uriage, cu ABCDerm, tot degeaba. Am refuzat sa mai dau banii pe Bepanthene, caci tocmai luasem ABCDerm! Iritatia funduletului a durat de la zile buna la mai bine de o saptamana! Iar pielea funduletului era uscata si aspra ca de smirghel!

Si cum era asa uscata, mama mea imi da ideea sa-i dau doar cu ulei. I-am dat vreo doua zile si am vazut diferenta! Mi s-a parut incredibil cum doar uleiul (noi avem de la Sanosan) ii catifeleaza/hidrateaza si in acelasi timp ii protejeaza impotriva umezelii pielicica lui sensibila.

Cand ne-a vazut si strabunica, ne-a zis si ea ca doar cu ulei fiert (si racit) dadea la fundulet copii si nu aveau nimic. Si intr-adevar, cum spuneam la inceput, de doua luni de zile dam doar cu ulei, si nu avem nimic! :) Daca, din cand in cand se mai irita din cauza ca a stat prea mult cu cacanelul la fund, ii mai dau cu o pelicula foarte fina de crema cu Panthenol. Atat! :)

Voi ce ziceti?

Ce alte secrete mai aveti?

2 comentarii:

Diana spunea...

Deocamdata Micul meu mic are fundul perfect, si nu folosesc decat apa si sapun lichid Nivea sensitive pt. bebelusi seara, la baita. Iar in timpul zilei servetele umede.

Forever Catalina spunea...

Serios?!?! Pai foarte bine! Oricum, sa fii pregatita cand va trece si pe mancare solida, atunci sa ai la indemana o cremuta cu Panthenol, ca sigur se va irita.