sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Secretul cu numarul 7: Mami, alimenteaza-te!

Draga mamica,

Am facut pauze cam lungi in ultima perioada caci fiul meu a crescut si merge singurel, incat abia ma descurc cu treburile de rutina si sa-l si supraveghez non-stop, asa ca ziua nu mai intru pe net (doar daca mai am vreo portita noaptea). Si cred ca o sa scriu din ce in ce mai rar, tot ce vreau este sa pot continua sa notez sporadic una, alta de mare importanta pentru noi.

Dar sa trecem la treaba! In aceasta postare vreau sa-ti vorbesc despre importanta alimentatiei la mamici. Probabil ai ghicit ca este un indemn catre tine, draga mamica! Nu te neglija, alimenteaza-te si tu! La inceput (si fara ajutor) poti sa te sperii usor si incet-incet sa uiti de tine. Dar trebuie sa te alimentezi foarte bine si pe tine, caci altfel scade calitatea si cantitatea laptelui!

In cazul nostru, abia inspre luna a noua am reusit sa ne facem un program in asa fel incat sa mancam amandoi dimineata! Pana atunci ma tineam de el sa manance si apoi i se facea somn si-l culcam. Si uite asa trecea jumatate de ziua si nu mancam...

Incet-incet o alimentatie proasta te slabeste, plus ca "ajuta" organismul sa depoziteze rezerve, daca nu-i dai mancare. El trece pe modul "situatie de criza" si-si face provizii, si uite asa in loc sa slabesti, te mentii sau te ingrasi mai rau. Plus ca, asta e testata pe pielea mea, scade cantitatea si calitatea laptelui! Asta e si mai nasol, caci nu se mai satura copilul si atunci esti deja intr-un lant vicios din care iesi mai greu. Daca cel mic nu se satura, sa va trezi mai des noaptea sa pape, tie iti va strica noaptea, lipsa de odihna la tine sa va simti tot intr-o scadere a laptelui (plus irascibilitate), si tot asa, pana ramai fara lapte.

Ei, mamici, ce ziceti? E realizabil/logic/de bun simt ce zic aici?

Niciun comentariu: