miercuri, 24 iunie 2015

De ce se ia magneziul seara?

De curand am aflat ca magneziul se ia seara, nu dimineata ca vitaminele. Daca e bine sa iei vitaminele dimineata pentru o absorbtie pe parcursul intregii zile si pentru a-ti conferi energie, magneziul e de preferat sa-l iei seara. Curioasa din fire, am cautat si am tot cautat motivul pana l-am gasit.

Magneziul se ia seara pentru ca poate imbunatati somnul prin neutralizarea acidului stomacal. Un alt motiv ar fi ca provoaca miscari ale tractului intestinal gros, asa ca numai bine, pana dimineata esti gata sa ai "scaun". :)

Am inceput de curand sa iau magneziu seara si ce am observat mai intai a fost ca nu mai am asa pofta de ciocolata. Sunt iar insarcinata si de cateva saptamani mi-a revenit pofta nebuna de ciocolata. Asta in conditiile in care inante de a doua sarcina ma dezvatasem de pofta de ciocolata, si in conditiile in care am luat mult in greutate.

Auzisem sau citisem undeva ca pofta de sare se poate traduce cu o carenta de minerale, iar pofta de dulce, cu o carenta de magneziu. Ia-ca-ta, in cazul meu se adevereste.

Si intr-adevar, tot citind pe situri si bloguri, observand poftele noastre si stiind obiceiurile alimentare, foarte multi dintre noi preferam gustarile sarate sau dam navala asupra tabletei de ciocolata. Asta pentru ca avem carente de calciu, magneziu si ale minerale si vitamine necesare zilnice. Nu o sa dau exemple de alimente pentru diecare vitamina/mineral necesar, le gasiti pe alte situri. Ceea ce imi doresc pentru noi toti este sa avem o viata mai sanatoasa si sa mancam mai inteligent. Si pentru ca sunt constienta ca nu prea avem de ales, ca inevitabil avem o alimentatie deficitara (din motive diferite: nu ne permitem financiar, nu avem de unde sau nu suntem constienti de importanta alimentatiei), putem interveni cu suplimente alimentare.


O sa mai testez pe mine si cat de curand voi incepe administrarea de vitamine si minerale si copilului meu.
Mancati inteligent! ;)

Niciun comentariu: