marți, 5 februarie 2013

Secretul cu numarul 8: Usureaza-ti viata!

Draga mamica,

In ultima vreme s-au petrecut multe in viata noastra. Poate o sa-ti povestesc in postarile viitoare despre noile avenuri.

Azi vreau sa-ti mai impartasesc un secret care m-a ajutat sa trec de o perioada cu multe incercari. Si anume: FII PRACTICA, DRAGA MAMICA!

Ordinea se mentine zilnic investind putin timp si putina energie. Iar pentru curatenie ai mai multe variante. Una si prima care-mi vine in minte este sa ceri ajutorul sotului. Oricum trebuie sa participe si el la indatoririle casei, chiar daca stai acasa asta nu inseamna ca trebuie faci alte lucruri decat sa cresti copilul, sa fie clar pentru toata lumea! Altfel, dupa cum spunea si Prinsa Urbana, o sa se interpreteze ca te descurci singura si cu casa si cu copilul, ceea ce este adevarat dar nu si de dorit! Si asa o sa te pomenesti ca o sa fii cu toate si in plus si cu serviciul cand il vei incepe!

Eu lasam curatenia pentru vineri si continuam sambata, asa se mai gasea cate ceva si pentru sotul meu de facut in weekend. Duminica era pentru repaos total, pentru plimbari si petrecut timpul in familie! Ordinea o pastram cu program respectat zilnic. Dimineata dupa ce ne trezeam, ne spalam si schimbam scutecul, faceam paturile si ordine in camere cu geamul deschis. Apoi treceam la celelalte camere si apoi mergeam sa mancam.

O alta varianta, daca sotul se ascunde dupa paravanul serviciului sau daca nu ai sot, ar fi sa ceri ajutorul unei rude (ideal mama). Daca niciuna dintre variante nu e realizabila, atunci poti chema o femeie de serviciu o data pe saptamana sau la doua/trei saptamani, in functie si cat de des iti permiti. Chiar daca dai niste bani, macar stii ca in cateva ore ai scapat de un stres care pentru tine ar fi durat doua zile sau trei. Si asa, pe langa curatenia din casa, mai castigi timp pentru tine si cel mic.

Ce zici? Tu ce solutie ai, draga mamica, ca sa treci peste toate indatoririle zilnice si casnice?

Niciun comentariu: