marți, 28 august 2012

Oameni buni, nu mai pupati copiii mici pe manute!!!!!

Pentru ca ne-am tot plimbat in vacanta asta, ba la munte, ba la mare, ba la bunici m-am intors cu subiecte atat noi cat si vechi. Plus ca am mai zis in postarile anterioare ca o sa povestesc si botezul celui mic, n-am uitat!

Asadar, voi incepe cu cel mai light subiect: oameni mari de tot felul se reped la cel mic sa-l pupe pe manute: "Vaaaai, dragul de el, ce scump e!" - si pac! un pupic pe manuta pana sa pot reactiona eu in vreun fel! Ba mai mult, zilele trecute mi-a fost dat sa asist la un obicei bizar la o tanti vanzatoare la chiosc de ziare (cred ca un fel de ritual al celor superstitiosi): a scuipat pe degete si l-a atins pe cel mic - era sa lesin, va dati seama.............

De acum mi-am zis ca voi spune eu dinainte fiecarei persoane in primele secunde ale intalnirii ca sa nu mai am nicio surpriza: VA ROG SA NU-L PUPATI PE MANUTE CA LE BAGA IN GURA!!!!!!!!!!

OAMENI BUNI!
DAR CHIAR NU VA GANDITI CA CEL MIC BAGA MAINILE IN GURA?!?!?
CHIAR NU VA GANDITI LA IGIENA CELUI MIC?!?!?!?
Sunt atatea locuri unde il puteti pupa: pe cap, pe picioruse (dar si aici as avea retineri, ca si pe ele le baga in gurita), pe spate sau deloc ca-i cel mai sanatos! Ba chiar nici sa-l atingeti pe manute!!!


Sunt sigura ca si voi, mamici din lumea larga, v-ati confruntat cu asemenea situatii. Ce ati facut?

3 comentarii:

Cristina spunea...

Pai ce sa-ti spun..... Sa- l tinem intr- un glob de cristal? Nu se poate. Ai si tu dreptate in legatura cu persoanele straine, pe care voi nu le cunoasteti( doamna de la magazin, etc).
Dar in momentul in care persoane apropiate voua nu neaparat DRAGI tie, care fac parte din familie si care va iubesc pe voi si binenteles pe cel mic, deja Îi jignesti foarte tare cand tu le spui ca nu il pot pupa nici macar pe manute.
Eu îti spun din propria experienta, nu ramane decat sa fi vigilenta si sa ai grija sa- l stergi pe manute.
Daca îl pupa mama ta pe manute, te deranjeaza, sau sotul?
Singura solutie este sa fi atenta sa- l stergi pe manute si persoanelor care chiar sunt straine de voi, sa le spui sa nu- l pupe pe manute( daca mai poti apuca sa spui).
O seara bunasi multa rezistenta.

Forever Catalina spunea...

Ai si tu dreptate, oricum ma refeream mai mult la persoanele straine. Dar ce te faci daca ai o familie numeroasa? Cu bunici, strabunici, unchi si matusi o gramada si verisori si mai si?...
E buna ideea cu stersul pe manute, dar mi se pare si obositor sa stai cu ochii pe el non-stop si pana sa aduca el manuta la gurita.... of, numai mama sa nu fi! :(

Laura spunea...

Interesant articol!