miercuri, 9 decembrie 2015

Timp de calitate cu copilul tău

cu subtitlul: Joaca poate fi educativă

Pentru părinții ocupați


Am început de anul trecut niște postări publicitare (pentru care nu am primit bani, ci produsele în sine) și îmi este rușine că din 4 CDuri audio, am scris doar despre două... Îmi dăduseră un discount, dar văd că l-au dezactivat... :(

Cum am fost ocupați cu mutatul în casă nouă, am "pierdut" CDurile, am uitat de ele, am schimat câteva joburi, am și născut. Ieri, căutând altceva, am dat peste ele! Celelalte două despre care nu am apucat să scriu. Le pusesem bine.Celelalte două despre care am scris sunt: Copilul tau e disciplinat? Și Cum pregatim copilul pentru inceperea gradinitei/scolii?

Pentru că acum am doi copii, titlul acestui CD este foarte de actualitate pentru mine! Mă interesează să aflu cum să-i ofer celui mare timp de calitate, pentru că de acum timpul îmi este și mai limitat. Stau acasă, așa este, dar cel mic încă îmi solicită prezența cam 90%, în detrimentul celui mare. Subiectul se adresează mai mult familiilor ocupate, care nu pot fi lângă copiii lor zilnic.

Așadar, timp de calitate, joaca poate fi educativă, este o "intersecție" a curentelor actuale de parenting (playfull parenting, fără certuri/bătăi, respect pentru copil, Montessori, chiar). Regăsesc cu bucurie idei de genul:

- dragostea pentru copil nu este suficientă pentru o relație/educație/relaționare mai bună;
- copilul este ființa cea mai dragă, cea mai autentică, etc
- este o ființă unică, un individ aparte cu propriile dorințe și preferințe;
- decât să fim prezenți doar fizic pentru mult timp pe zi (și frustrați) , mai bine mai puțin, dar 100% atenți la el;
- copiii nu au nevoie de lucruri, ci de noi, să nu înlocuim dragostea cu mai multe jucării ;
- și multe altele ;


Cel mai mult mă bucură faptul că se potrivește soțului meu, care este foarte ocupat. Și pentru că oricum el nu citește cărți sau articole de parenting, formatul audio i se potrivește ca o mănușă! I-am dat CD-ul cu rugămintea să-l asculte dimineața în drum spre serviciu. Parcă se văd progrese, mi se pare că-i vorbește pe un ton mai vesel, că-l ascultă, că-i ascultă nevoile.

Și pentru mine este foarte util! Cu fiecare ascultare, mai învăț ceva! Este genial! Felicitări inițiativei! Ar trebui să facă parte din kitul părintelui conștient!

Niciun comentariu: